2024. április 22, hétfő   Csilla, Noémi
KeresÁltalános információk 
Horvátország lakossága meghaladja a 4,5 millió főt. A lakosság összetétele az 1990-es évek konfliktusai óta jelentősen megváltozott: az itt született szerbek közül . . .
 
Horvátország a Földközi-tenger vidékének és Közép-Európának, valamint az Alpoknak és a Pannon-alföldnek a metszéspontjában fekszik. Viszonylag kis . . .
 
Horvátországban a gyáripar a nagyvárosokban koncentrálódik és a munkaerő 20%-át foglalkoztatja. A szolgáltatóipar nagyütemű fejlődésnek indult, azon belül is . . .
 
Horvátország mint független állam újjászületését követően mindenféle hagyományos ünnepet felelevenítettek. Ezek az ünnepek, fesztiválok . . .
 
Horvátországban nagyon változatos a konyha: a tengerpart melletti városokban található friss haltól és tengeri csemegéktől kezdve a szárazföldi részen . . .
 
Több mint egy évszázadig próbálták egybeolvasztani a horvát és a szerb nyelveket, de az 1991-ben rögzített Alkotmány is kimondja: Horvátország hivatalos nyelve a . . .
 
Horvátország szokatlan alakú. Délen Dalmácia hosszan nyúlik el a Balkán-félsziget nyugati oldalán. A képzeletbeli „árboc” végén . . .
 
Évszázadokon át a horvát művészet kelet- és nyugat-európai motívumokat ötvözött. A partvidéket a középkor és a 17. század között 400 . . .
 
Az 1991 és 2000 között lezajlott háború alapvetően befolyásolta a horvát kulturális élet esemény naptárát. Mára azonban a koncertek, színházi . . .
 
Kelet- és Nyugat-Európa között fekvő Horvátország hosszú ideje átjárót, de egyben találkozási pontot is jelent a különböző világok és . . .
 
Horvátország az egykori Jugoszláv állam legaktívabb országa. Elsőként hirdette ki a kommunista államtól való függetlenségét 1991-ben. Napjainkban még . . .
 
A horvátok számára nagyon fontos a vallás. A kommunista időkben a vallás ugyan másodlagos szerepet kapott, de a szent helyek ma ismét a lelkiség központjaivá váltak. Az . . .
Legfrissebb apróhirdetések:
Nincs adat!